EL PRIMER DIA D'ESCOLA

En aquest episodi d'Art&shock, ens preparem per el primer dia d'escola! L'escola és un lloc molt especial, on hi trobarem moltes coses noves per aprendre i descobrir. 

Aquí sota hi trobareu algunes de les activitats del programa, per a que les pugueu fer a casa o a la classe, a més d'algunes idees extra per treballar el tema de l'escola!


 

ENS PREPAREM LA MOTXILLA

La Roser es prepara la motxilla per anar a l'escola! Podeu fer servir aquesta activitat per repassar vocabulari, fer llistes i organitzar el dia. Els nens i nenes sentiran que tenen més control sobre el que fan aquell dia, ja que ho hauran repassat abans d'anar a l'escola.

  • Prepareu diferents items i parleu amb els vostres fills o alumnes sobre quins poden necessitar en aquell dia concret i perquè.
  • Aprofiteu per iniciar una conversa sobre algun dels objectes i poder saber més coses sobre què pensen i senten. ("Avui t'emportes el xandall per a Educació Física. T'agrada el que hi feu?")
  • Prepareu junts l'esmorzar, feu un esmorzar especial un dia a la setmana.
  • A l'arribar de l'escola, repasseu junts la motxilla, l'agenda... i aprofiteu per parlar de com us ha anat el dia!

COM ANEM A L'ESCOLA?

La Roser ens proposa diferents maneres d'anar a l'escola: caminant, en bicicleta, en cotxe o en autobús.

  • Pregunteu als vostres alumnes com arriben a l'escola. Podeu comparar qui ve de més lluny o de més a prop, qui tarda més estona o qui arriba més ràpid.
  • Jugueu a imitar els moviments que fa la Roser quan fa veure que va a l'escola. També pot ser un joc d'endevinar!
  • Podeu jugar a "EL REI DIU", un joc en el que el rei o reina mana el que els altres han de fer però, compte! Si no diu: "EL REI DIU" abans de cada ordre, no l'heu d'obeïr!

COSES SOBRE MI

Amb aquesta fitxa els vostres alumnes podran presentar-se i donar-se a conèixer als seus companys i companyes.

  • Després de plenar la fitxa, podeu compartir el resultat en grups, parelles, o tots junts!
  • També podeu penjar-les durant uns dies a la classe per a que la canalla les puguin mirar sempre que vulguin.
  • Podeu imprimir-la en A3 per tenir encara més espai per dibuixar!



LA MEUA SETMANA

Als nens i nenes els dóna seguretat tenir control sobre el seu horari i les activitats que fan durant la setmana, però a vegades encara no tenen la capacitat de recordar o de mesurar el temps amb precissió per poder fer-ho.

Aquest horari setmanal, pot ser un bon recurs per organitzar la setmana visualment amb el vostre fill o filla i que el puguin consultar sempre que vulguin.

També pot ser un bon moment per parlar amb ells de com es senten en cada una de les activitats, com va l'escola, què és el que més/menys els agrada fer....

Imprimiu l'horari, retalleu les imatges i ja el podeu fer servir!







Comentaris

Entrades populars