EL DIA DE LA PAU I LA PAU INTERIOR

El dia 30 de Gener se celebra el Dia de la Pau i la No Violència, i això m'ha fet pensar en quines coses podem fer nosaltres com a ndividus, per contribuir a un món més just i solidari.

I sobretot, com podem transmetre aquests valors als infants sense entrar en conceptes abstractes i que encara no poden entendre.

Crec que una molt bona manera de començar amb els més petits podria ser amb 3 senzilles directrius.


QUÈ PUC FER PER SER UNA FORÇA DE PAU AL MÓN?

  • Cuidar-me, estar bé, ser feliç
  • Cuidar als altres, compartir, no jutjar
  • Denunciar les injustícies, actuar

Avui us porto un recurs per treballar la PAU INTERIOR de cadascú, per poder ser una força de llum al món i poder ajudar als altres des de la nostra serenitat.

Canteu aquesta cançó amb els nens, apreneu aquests gestos o feu-ne d'altres, però deixeu que la música i el mantra us portin a sentir només el moment present.

ESTIC BÉ, SÓC FELIÇ 😌  Cançó - meditació per infants

ESTIC BÉ, SÓC FELIÇ

SAT NAM, SAT NAM, SAT NAMJI

WAHE GURU, WHAE GURU, WAHE GURUJI (la llum, la consciència)



La meditació encoratja als infants ( i també als adults) a ser conscients del nostres pensaments i les nostres emocions. També ens ajuda a veure aquestes emocions com núvols passatgers i no com a parts integrals de nossaltres. 

Les persones no som les nostres emocions ni els nostres pensaments. Simplement, som èsser que tenim emocions i tenim pensaments. 

Aquest concepte de separació entre el "QUI SÓC" i el "QUÈ SENTO" ja ens porta una gran sensació de calma. Quan veiem les emocions pel que són, podem ser capaços de deixar-les anar.


“El "Mindfulness" és simplement ser conscient del que està passant ara mateix, sense desitjar que aquest moment fós diferent; gaudint dels bons moments sense aferrar-nos-hi; vivint els mals moments amb la seguretat que no duraran per sempre."

– James Baraz




Estic fermament convençuda que una persona feliç té més capacitat d'ajudar als altres i de ser una força del bé per a la gent que l'envolta. Per això crec que és molt bona idea començar a donar eines per a la felicitat des de ben petits a tots els nens i les nenes.

Vosaltres mediteu a casa o a l'escola? Poseu en pràctica tècniques de mindfulness?

M'encantaria compartir recursos amb totes vosaltres! Us llegeixo en els comentaris 
👀

Comentaris

Entrades populars